Utveckling Nordost

Utveckling Nordost satsar på nya jobb, mer kultur, fler mötesplatser och ett gott liv i Angered och Östra Göteborg

 

Länkar

                                 

Här hittar du bra länkar i alla fyra temaområdena.

Länksamling Näringsliv >
Länksamling Kultur >
Länksamling Stadsmiljö >
Länksamling Vision >

Länkar näringsliv:

Bra länkar för dig som har eller vill starta företag.

Stöd och rådgivning

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg representerar Göteborg och tolv kranskommuner. Du kan alltid vända dig till näringslivsansvarig i din kommun för råd och information om var du kan få hjälp.
Telefon 031-61 24 02, www.businessregion.se

Coompanion

Coompanion ger fri rådgivning till personer som vill starta företag tillsammans – allt från bilkooperativ till konsultföretag.  Även soloföretagare som vill samverka om till exempel lokal är välkomna. Råden handlar om idé, organisation, ekonomisk planering och kompanjonavtal.  Vi kan ekonomisk förening - den demokratiska företagsformen.
Telefon 031-744 01 60, www.coompanion.se/gbg 

CONNECT Väst

CONNECT Väst vänder sig till entreprenörer i tidigt skede eller företagsledare i etablerad verksamhet som vill expandera. Genom sina kvalitetssäkrande processer får du de kontakter med kompetens och kapital du behöver för en snabbare tillväxt. Genom näringslivets engagemang får du tillgång till högklassig och dagsaktuell expertis inom en mängd branschområden. Målet är att du på ett snabbt och genomtänkt sätt ska öka din tillväxt och hitta nya marknader.
Telefon 031-772 83 51, www.connectvast.se

Göteborgs Nyföretagarcentrum

Göteborgs Nyföretagarcentrum har som mål att genom kostnadsfri information och personlig konfidentiell rådgivning stödja och utveckla blivande regionala företagare, från idé till verklighet, och på så sätt bidra till ökade överlevnadsmöjligheter och tillväxt för nya företag.
Telefon 031-779 95 00, www.gbgnfc.se

IFS Väst

IFS Väst är en organisation med syfte att stödja och hjälpa invandrarföretagare i Sverige. Våra rådgivare finns runt om i hela landet och kan på olika språk kostnadsfritt hjälpa till i eller vid utveckling av ett befintligt företag.
Telefon 031-779 95 05, www.ifs.a.se 

Innovation Västra Götaland/ALMI

Innovation Västra Götaland/ALMI erbjuder kvalificerad rådgivning och ekonomiskt stöd, till enskilda innovatörer och företag yngre än tre år, för att hjälpa ekonomiskt bärkraftiga innovativa produkter och tjänster till marknaden.
Telefon 031-779 79 00, www.almi.se 

Tillstånd och regler 

Företagarföreningar 

Företagsregister 

Mark och lokaler 

Länkar kultur:

Nordost

SDF Angered, kultur och fritid

SDF Östra Göteborg, kultur och fritid

Kulturhuset Blå Stället

Kulturhuset Blå Stället ligger mitt i Angered Centrum med Sveriges första friluftsgym, en fantastisk natur och Lärjeåns Kafé & Trädgårdar på nära håll.  Blå Stället

Göteborg Stad

Kulturförvaltningen Göteborgs Stad

Till kulturförvaltningen hör Stadsbiblioteket, fyra museer, Konsthallen och Pustervik. Förvaltningen fördelar kulturstöd till det fria kulturlivet.
Kulturförvaltningen, Göteborgs Stad

Göteborgs kulturnät

Kalendarium och annan info om kulturhändelser i Göteborg. Göteborgs kulturnät drivs av Göteborgs kulturförvaltning i samarbete med Kulturguiden.tv, som är en del av Västra Götalandsregionen. Arrangörer lägger själva in informationen i kalendariet.
Göteborgs kulturnät

Västra Götalandsregionen

Kultur Väst

Kultur i Väst är en kulturförvaltning inom Västra Götalandsregionen. Här får du kontakt med konsulenter, producenter, kommunikatörer, journalister och administratörer.
Kultur i Väst, Västra Götalandsregionen

VGR Kultur

Västra Götaland är Sveriges största kulturregion. Här finns information om Västra Götalandsregionens kulturpolitik, projektbidrag att söka,  organisation och kontaktuppgifter.
Västra Götalandsregionen Kultur

Kulturguiden.tv

Kulturguiden.tv är en oberoende sajt som tipsar om kultur och nöje i hela Västra Götaland.. Den produceras av Kultur i Väst på uppdrag av Kulturnämnden Västra Götalandsregionen. Som kulturutövare och arrangör kan du enkelt starta ett konto hos Kulturguiden.tv
Kulturguiden.tv, Västra Götalandsregionen

Sök kultur och föreningsbidrag

Föreningar kan söka bidrag för sin verksamhet, anläggning eller för utbildning. Göteborgs Stad har olika typer av bidrag till föreningar.

Sök föreningsbidrag, Göteborgs Stad 

Om stöd och bidrag inom kultur och bibliotek, Göteborgs Stad

Länkar stadslandet

Länkar stadsutveckling

Länkar lärandets torg

Arkiv

Här kan du läsa äldre artiklar »